Så langt i digital markedsføring har jeg gjort alt av arbeidet mitt digitalt. Den digitale verdenen har gjort mye av læringsprosessen enkel og lærerik, samt sosial. I løpet av denne måneden, har jeg fått i oppgave av Arne Krokan å lage en faglig blogg. Jeg har i forbindelse med dette lært meg forskjellige måter å arbeide på for å finne den informasjonen jeg trenger for å skrive innleggene mine, samt lære mer om temaene vi har.
Google er min beste venn
Å Google etter relevant og nyttig informasjon er noe jeg ofte gjør når jeg får en bloggoppgave. Her passer jeg på å være kildekritisk ved å stille meg selv følgende spørsmål:
- Hvem er forfatteren? Hva slags erfaring har denne forfatteren? Har forfatteren skrevet andre artikler?
- Skiller informasjonen seg ut i forhold til andre kilder?
- Er informasjonen objektiv eller er det personlige meninger?
- Lister artikkelen opp eksterne kilder?
- Når ble artikkelen skrevet?
Jeg har nylig tatt et kurs i Google Powersearch og lært nyttige tips og triks for å søke godt og effektivt. Les mer om Google Powersearch i innlegget mitt her!
Pensum: e-bok over fysisk bok
I tillegg til å Google etter relevant informasjon, bruker jeg også pensumbøker. For å finne relevant informasjon effektivt, foretrekker jeg å kjøpe e-bøker over fysiske bøker. Dette betyr at jeg enkelt kan bruke CTRL/Cmd + F for å søke etter spesifikke ord som kan relatere seg til temaet jeg skal skrive om. For å laste ned og lese e-bøkene jeg har kjøpt, bruker jeg et tilleggsprogram på nettleseren min.
Sosiale medier
Sosiale medier er blitt en viktig del av mitt digitale arbeid. Ikke bare kan jeg følge med på hva venner og familie gjør fra dag til dag, men jeg kan få med meg relevante nyheter som kan være faglig relevant.
Jeg har også etter kursets start blitt mer aktiv på LinkedIn. På LinkedIn, har jeg fått anledning til å vise frem bloggen og innleggene mine til medstudenter, samt fremtidige arbeidsgivere. Det har vært en nyttig prosess i mitt digitale arbeid, ettersom tilbakemeldingene jeg får fra medstudenter, forelesere og andre interesserte mennesker har hjulpet min fremgang i dette faget.
Google Docs
Foreleseren vår Arne Krokan har understreket viktigheten med å samarbeide med hverandre. I våre forelesninger tar vi notater på Google Docs i grupper så vi kan berike hverandre med informasjon. Jeg bruker Google Docs regelmessig for å skrive mine eksamner og blogginnlegg – og pleier ofte å spørre mine medstudenter om tilbakemeldinger, noe som har vært viktig og nødvendig i min læringsprosess.
Sist men ikke minst: denne bloggen!
Google, e-bøker, sosiale medier og Google Docs er de viktigste digitale arbeidsprosessene jeg går gjennom hver gang jeg skriver blogginnlegg. Å arbeide sammen med mine medstudenter og samtidig få mulighet til å vise fram mine innlegg på sosiale medier er noe jeg verdsetter. Alle disse tingene satt sammen er slik jeg arbeider og lærer best, digitalt.
// Kim